Nátierka na Ajvar štýl (vegan)

Nátierka na Ajvar štýl (vegan)

Ajvar som asi ako každý objavila na dovolenke v Bulharsku a veľmi mi chutil. Potom som na neho na pár rokov zabudla a opäť si spomenula, keď nastali v našej rodine problémy s potravinovými alergiami a pátrala som po nátierkach, ktoré by neobsahovali mlieko a vajce. Medzi inými som sa rozpämatala aj na Ajvar, tak som si jeden v bio kvalite (z názvu si pamätám len vtipnú kombináciu babičkin secret :D) kúpila, na čo som dostala od vás reakciu, že prečo si foodblogerka kupuje ajvar, keď je to niečo tak jednoduché na prípravu 😀 Tak som sa zahanbila,  a so sklopenými ušami išla kúpiť papriky a baklažán.

Ak máte aj vy chuť na ajvar, tak si môžete kúpiť buď spomínaný Babičkin Secret 😀 alebo si pomazánku pripraviť sami, je to naozaj easy -peasy:

Suroviny

  • 4 červené papriky kápie
  • 1 baklažán
  • 1 maličký strúčik cesnaku
  • 1 citrón
  • extra panenský olivový olej
  • soľ a bylinky

Postup

Papriky a baklažán očistite a pokrájajte a dajte piecť na 200°C asi na 30 minút. Keď budú na paprikách čierne škvrny, tak zeleninu vyberte a asi na 15 minút prikryte potravinárskou fóliou a nechajte ju „spariť“. Odstráňte z paprík a baklažánov šupky. Pri bežnom ajvare, by ste v tomto kroku mali popučiť zeleninu dokopy a dať na 3 hodiny variť spolu s cukrom, octom, soľou a feferónkami. Ja som bola nedočkavá a hladná a mala som nový mixér a preto som upečenú zeleninu krátko rozmixovala s cesnakom, olivovým olejom, šťavou z citróna, soľou, petržlenovou vňaťou a oregánom a je to super nátierka aj bez trojhodinového varenia 🙂

dobrú a tolerantnú chuť!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *