Čokoládový chia puding

Čokoládový chia puding

Tento recept je z kategórie ceznočných, alebo ak máte lepší preklad z anglického overnight tak sem s ním. Keď ráno nestíhate niekedy ani jesť, tak ako ja,  tak sa vám ceznočné raňajkové recepty budú hodiť. Spať budete aj tak rovnako dlho, pretože čas, ktorý by ste minuli na prípravu raňajok ráno miniete už večer, ale budete mať aspoň pocit, že ste si mohli prispať 😀

Chia semiačka, okrem toho, že sú in (alebo už ani nie sú?), sú údajne aj superfood, ale niekde som čítala, že ich aj tak musíte najprv podrviť aby vám dokázali poskytnúť zdravotný benefit. Nevadí, ja si vystačím s tým, že mi chia puding ako taký chutí, je vhodný pre vegána a histaminika a dá sa pripraviť vopred.

 

RECEPT  (cca 4 porcie)

  • 1/3 hrnčeka chia semiačok
  • 1 a 1/2 hrnčeka kokosového (alebo iného mlieka, podľa preferencie a intolerancie)
  • 1/4 hrnčeka kakaa (v príprade histamínovej intolerancie a neznášanlivosti kakaa treba kakao vynechať)
  • 1 PL javorového syrupu (alebo viac, podľa preferencie)
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • ovocie, orechy, kokos a pod. na dochutenie a ozdobenie

Všetky ingrediencie spolu premiešame a čakáme, kým chia začnú pučiť. Môj prvý chia puding absolútne nenapučal a ja som nikdy nezistila prečo… Na internete som sa dočítala, že mlieko by nemalo byť ľadové z chladničky, ale radšej izbovej teploty. Od vtedy sa mi to zatiaľ vždy podarilo. Chia puding chodím vždy večer raz za čas premiešať kým nezíska gélovú konzistenciu.

 

Dobrú a tolerantnú chuť!

 

 

 

 

 

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *