Černicový tapiokový puding s mangom

Černicový tapiokový puding s mangom

Chia puding mám celkom rada, ale nemá ho rád môj muž, údajne lebo je studený a on chce puding teplý. A keďže moje druhé meno je tolerantná, tak sa samozrejme okamžite snažím každému vyhovieť. A tiež sa mi to hodilo na blog 😀 S teplým chia pudingom som sa ešte nestretla, tak som kúpila tapiokové perly a podujala sa uvariť mu teplý puding bezlepkového a bezmliekového charakteru. Samozrejme, že klasický puding s kakaom, mliekom a tonou cukru by mu chutil najlepšie, ale taký na tomto blogu priestor nemá!

Opäť je to z kategórie receptov, ktoré si môžete predchystať už večer. Môžete si guličky večer namočiť, aby cez noc zmäkli a ráno ich iba krátko povaríte aby sa roztopili a nadobudli pudingovú konzistenciu. Môžete ich aj variť aj bez namočenia, ale to budú potrebovať približne 30 minút varenia.

RECEPT (1 porcia)

  • 1/2 šálky tapiokových guličiek (cca. 30g)
  • 1 šálka rastlinného mlieka (ja som použila mandľové)
  • 1/2 šálky mrazených, alebo čerstvých černíc
  • 1/2 zrelého manga
  • 1 ČL vanilky
  • sladidlo podľa potreby

Postup

Guličky si približne 12 hodín vopred zalejeme vodou a necháme mäknúť. Zmäknuté guličky dáme variť do rastlinného mlieka spolu s černicami a v prípade použitia sladidlom. Varíme asi 10 minút, kým nevznikne sopľovitá pudingová konzistencia. Bude pekný priesvitný a ružový od černíc. Dochutíme vanilkou. Ja som na vrch nakrájala čerstvé zrelé mango.

Dobrú a tolerantnú chuť!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *