FILET ZO PSTRUHA SO ŠALÁTOM Z PEČENEJ JESENNEJ ZELENINY A ČIERNEJ ŠOŠOVICE

FILET ZO PSTRUHA SO ŠALÁTOM Z PEČENEJ JESENNEJ ZELENINY A ČIERNEJ ŠOŠOVICE

Ingrediencie

2 čerstvé pstruhy
soľ a korenie
2 lyžice olivového oleja
1 tekvica
4 červené repy
5 mrkiev
½ šálky čiernej šošovice
rukola

Postup
Dáme si variť šošovicu do mäkka. Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Nakrájame tekvicu, repu, mrkvu, polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme a dáme piecť tak, aby bola všetka zelenina mäkka.

Pripravíme si filety zo pstruha nasledovne:
Vypitvanú rybu umyte vo vode. Filetovacím (dlhým, tenkým ostrým) nožom narežte rybu popri hlave až po chrbtovú kosť. Ďalší rez veďte popri kostre od hlavy smerom k chvostu, pričom sa filetovacím nožom oprierate o rebrá. Plutvy pomocou filetovacieho noža vyrežte. Menšie kostičky v chrbtovej časti uchopte pinzetou a povyťahujte. Z kostí a ostatných zbytkov ideálne uvaríme vývar.
Následne filety nasolíme. Na panvici si zohrejeme olej. Položíme filety kožou dole, na vrchu ich osolíme a okoreníme. Pečieme asi 2-3 min. z jednej strany a 1-2 minúty z druhej strany. Pečenú zeleninu zmiešame s rukolou a uvarenou šošovicou. Dochutíme olivovým olejom, prípadne Ďalšou soľou a korením a podávame s filetami pstruha.

Vďaka tomu, že som z rýb spravila filety, zjedli ich celé aj moje deti. Na pečeného pstruha vcelku by totiž frfľali, že sú tam kosti 😉

Nezabúdajte jesť ryby, pretože sú výborným zdrojom nenahraditeľných omega 3 mastných kyselín. Zaujímajte sa však o pôvod, lov a chov rýb, ktoré konzumujete. Vzhľadom k tomu, že žijeme v EÚ, každá ryba predávaná na našom trhu musí tieto informácie obsahovať. Neviem ako vy, ale ja ryby milujem a jem ich dva až tri krát do týždňa.

Prajem dobrú chuť.

Recept #tastetheocean vytvorený v spolupráci s iniciatívou @ourocean_eu od @europa.sk



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *